Praha je na olympiádu vesnice. Bál bych se o infrastrukturu – Zdeněk Škoda

Dokázala by Česká republika uspořádat olympijské hry? Odrazují extrémně vysoké náklady potenciální pořadatelské země od kandidatury? To vše a mnohem více jsme rozebrali se Zdeňkem Škodou, historikem Českého olympijského výboru a také místopředsedou České olympijské akademie.

Byla před 50 lety olympiáda společensky větší událostí? Která akce pod pěti kruhy se Zdeňkovi vryla pod kůži? Kdo rozhoduje o výběru sportů, které budou na OH? Zasahují do výběru pořadatelské země? Jaké nové sporty se chystají na nejbližších olympijských hrách v Paříži? Jaký má Zdeněk názor na zařazení e-sportu? Využívají se vybudovaná sportoviště i po skončení OH? Kdy se uskutečnily první přímé přenosy? 

K čemu slouží Česká olympijská akademie? Co obsahuje olympijská charta? Jak je možné, že Československo získalo na jedněch hrách medaili v ledním hokeji a tenise zároveň? Je vnímán Emil Zátopek jako světová legenda? Proč je na něj občas nahlíženo jako na problematickou osobnost? Jak se Zdeňkovi líbil film o čtyřnásobném vítězi olympijských her?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.