„Duchovní má na olympiádě místo. Zaprodat se ďáblu pro výhru bere sportu krásu“ – Tomáš Holub

„Kdo miluje, poznává Boha.“ Z hlediska povolání se stal lehce netradičním hostem 120. dílu našeho podcastu biskup, ale zároveň člen Českého klubu fair play, Tomáš Holub. Jak se stal členem klubu? Co pro Tomáše jako duchovního vůbec znamená pojem fair play? V jakých sportech podle Tomáše nejvíce vyniká duch fair play? Jakou má jako biskup vazbu ke sportu a sportoval někdy?

Tomáš do role biskupa musel být jmenován papežem Františkem, ale dříve působil také jako vojenský kaplan. Do jakých zemí odcestoval na mise a co jeho práce obnášela? Je pravda, že musel projít fyzickými testy? Jaký je rozdíl mezi vojenským psychologem a kaplanem? Co si jako občan může ve volném čase dovolit? Jaké povinnosti má v roli biskupa? Co papež František a sport?

Na závěr našeho dílu jsme se dotkli spojení víry a sportu. Jak jdou tyto dva pojmy dohromady? Jak se staví ke vztahu sebevědomí a víry? Co říká na případnou účast ruských sportovců na olympijských hrách v Paříži? Co je podle Tomáše zásadní ingrediencí pro správné fungování týmu? Jaké doporučení a požehnání poslal českým sportovcům?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.