Peloton na Tour de France je jako kolona, co se řítí 140 km/h – René Andrle

Jak vypadá zákulisí Tour de France? Proč se v cyklistických pelotonech padá víc než dřív? Rozhoduje v etapách kromě maximálního výkonu a výdrže i strach a odvaha? Svět profesionální cyklistiky jsme probrali s Reném Andrlem, který jako cyklista sám Tour de France a další World Tourové závody absolvoval a dnes pracuje jako sportovní ředitel v prvodivizním týmu Israel Premier Tech.

Co všechno obnáší práce sportovního ředitele? René byl první Čech, který tuto práci vykonával u World Tourové stáje – je už Čechů v závodním pelotonu víc? Jak velký adrenalin jsou jednotlivé etapy? Jak vůbec funguje profesionální cyklistický tým z nejvyšší ligy? Kolik mají roční budget? Proč někteří jezdci nechtějí být leadeři, i když by měli výkonnost? Jak probíhá lov nových talentů, a co všechno je z pohledu týmu potřeba zvládnout během závodu?

Proč je René Andrle rád, že letos s týmem na Tour de France nemusí? Jaká World Tour mu nejvíc přirostla k srdci a proč? Nahlédněte s námi z první ruky do světa vrcholové cyklistiky a nezapomeňte nás sledovat na https://www.instagram.com/presprikop/.

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.