Měl jsem jenom ulici, sport a partu. Fotbal jsem hodnotil už od mala – Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský do podcastů nechodí, a tak jsme rádi, že udělal výjimku a mohli jsme si hodinu povídat. Poznejte úspěšného trenéra zblízka!

Od trénování mládeže postupnými krůčky k zisku tří ligových titulů a účasti v miliardářské soutěži se Slavií Praha. Kudy vedla cesta k úspěchu a kolik práce za ní stojí? Nejen na to jsme se zeptali hosta 118. dílu Přes Příkop, elitního fotbalového trenéra působícího v pražské Slavii, Jindřicha Trpišovského. Kdy a kde se v začátcích vzala vášeň k trénování? Vnímá trenérské začátky u mládeže jako klíčové pro svou kariéru nebo by se bez nich obešel? Dává přednost vzdělání nebo vhledu a intuici?

Trénování není jen o trenérovi, ale o týmu lidí, kteří s ním mužstvo vedou. Je pravda, že Jindra umí na sebe nabalit správné lidi? Dává realizačnímu týmu možnost se rozvíjet a růst? Jak důležitá je komunikaci s hráči? Co vede k bezproblémovému vztahu trenéra s hráčem? Dokáže vždy přenést svoje myšlenky na hřiště? Může trenér projevit pochybnost rozhodnutí nebo musí působit jistě?

Jako většina odvětví, tak i fotbal se posouvá kupředu. Jaký je rozdíl v analyzování soupeře nyní oproti dřívějšku? S jakými daty se v moderním fotbale pracuje? Přináší jejich velké množství i nějaká úskalí? Dá více na čísla nebo na svůj vlastní pocit? A co si myslí o lidech jako je třeba Ivan Horník či jeho asistent Zdeněk Houštecký?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.