Bouchání s balonem? Jenom to tě na život po sportu nepřipraví – Pavel Pumprla

Každý sportovec musí někdy ukončit svou kariéru a přechod do další životní fáze není snadný. Nejen proto jsme si pozvali Pavla Pumprlu, profesionálního basketbalistu, který se na opuštění palubovky svědomitě chystal i během aktivních let. S blížícím se sportovním důchodem dokonce rozjel projekt, který se snaží na další etapu lépe připravit i další atlety. Proč vůbec takový projekt vznikl? Co to obnáší za práci a jak probíhá financování? Jakým způsobem se s klienty pracuje?

Probrali jsme i Pavlovu bohatou basketbalovou kariéru. V jakých dovednostech vyniká oproti jiným hráčům a na co klade největší důraz? Proč o něm basketbalové prostředí pochybovalo, že by to mohl dotáhnout dál než do nejvyšší české soutěže? Jak se vyvíjela jeho cesta a užíval si více hraní za národní tým nebo ve španělské lize, která se řadí mezi největší na světě? V čem je specifická role kapitána?

Kromě sportu se Pavel věnuje natáčení svého podcastu „Cesty vítězů“ a seznam jeho vysokoškolských titulů je na profesionálního sportovce opravdu bohatý. Jaké vysoké školy vystudoval? Co ho vedlo k vytvoření svého podcastu? Má připravený nějaký trumf do budoucích dílů?

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.