Baseball je hra chyb. Jste hvězda, i když v 70 % neuspějete – Pavel Chadim

V profesním životě neurolog, ve „volném čase” trenér národního baseballového týmu, který uspěl v kvalifikaci na nejprestižnější světovou soutěž World Baseball Classic. Jedno bez druhého by si ale podle jeho slov nedokázal představit. Pavel Chadim se stal v pořadí 99. hostem podcastu Přes Příkop.

Ve studiu jsme přivítali Pavla Chadima, neurologa a trenéra národního baseballového Jak se dostal k baseballu a co ho na něm nejvíce oslovilo? Jde promítnout něco z jeho lékařského prostředí do toho sportovního?

Jaká herní činnost je v baseballu nejdůležitější? Jak trénují hráči odpal míčku, který se na ně řítí téměř nevnímatelnou rychlostí? V jaké pozici se nachází baseball v Čechách? Ovlivňuje kvalita české ligy přímo kvalitu nároďáku? Kolik nadhazovačů může zasáhnout do zápasu a jaká je taktika k jejich nasazování? Jaký má Pavel prostor pracovat s hráči během klubové sezóny?

Česká republika bude v příštím roce hostit mistrovství Evropy. Dosáhnou s týmem historického úspěchu – zisku mediale? Mají takto velké domácí akce dopad na zájem mládeže o daný sport? Zaletí někdy Pavel do mekky baseballu pro načerpání nové inspirace? Je samotný baseball dobrá vstupenka pro studium v Americe? A co říká na film Moneyball?


Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.