„Běžci na lyžích nejsou běžkaři. Předstartovní rituály mě spíš znervózňují“ – Michal Novák

Michal Novák patří k nové generaci, která táhne české běžecké lyžování zpět na výsluní. Na mistrovství světa teď vybojoval fenomenální 4. příčku ve sprintu, což se ještě žádnému Čechovi nepovedlo. Vyhlíží už teď olympiádu v Milanu a Cortině 2026? Jaký má plán? Vsadil už všechno na sportovní kartu nebo si nechává zadní vrátka? Jak se dívá na popularitu konkurenčního biatlonu? 

Michalova kariéra jde strmě nahoru. V roce 2018 nasbíral ve svěťáku 9 bodů, loni to už bylo 270 a letos při upraveném bodování přes 800. Jaký je typ závodníka? Proč nemá rád předstartovní rituály? Jak bojuje s vlastní hlavou a nervozitou?

Úspěchy běžeckého lyžování jsou v aktuální sezóně největší za posledních pár let. Co se změnilo, že se začalo dařit? Jaké panují v běžeckém lyžování podmínky?

Kromě tréninku a výkonnosti se Michal rozhodl hodně posunout i svoje sociální sítě. Proč mu vedle závodění přijde důležité komunikovat se světem na Instagramu? Co by poradil ostatním sportovcům? Můžou sociální sítě pomáhat s motivací nebo to takhle nevnímá?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.