Vítězové dělají to, co poražení dělat nechtějí – Martin Fuksa

„Nebuďte furt jen doma za počítačem. Jděte ven a užívejte si offline svět, protože opravdový život se odehrává venku,” vzkázal mladým klukům úspěšný kanoista Martin Fuksa, kterého jsme přivítali u mikrofonu v 89. díle našeho podcastu Přes Příkop. Lákala ho voda odmala? Co všechno zahrnuje jeho trénink a kolik hodin denně jím tráví? Může vyhrát hrubá síla nad uměním cítit vodu? Je cit pro vodu věc vrozená, nebo se ji dá postupem času získat?

V Martinově rodině alias Fuksič týmu je kanoistika zakořeněná přes dvě generace. Jakou atmosféru to v jejich rodině vytváří a dokáží se vůbec bavit i o něčem jiném než o sportu? Jak vypadá sportovní zázemí v Nymburce, kde se Martin připravuje? Jak vzniknul podtitul Nejlepší loděnice na světě? Proč je Labe lepší než Vltava?

Martin za svoji kariéru získal mnoho titulů a medailí. Co ho motivuje stále každý den na sobě pracovat? Jaké rituály provádí před každým závodem? Mimo sportovní úspěchy byl také označen za nejvíc sexy sportovce olympijské výpravy do Tokia. Jaký má vztah k módě a řeší nějak svou image na sociálních sítích?

Poslechněte si nový díl a sledujte nás na Instagramu!

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.