Kolem TOP10 na Tour de France se točí půlka cyklistiky. Proto jsem prorazil – Leopold König

TOP10 na World Tour etapových závodech jako Tour de France a Giro d’Italia? Málokdo z českých cyklistů se může chlubit podobnými výsledky ve světovém pelotonu. Hostem nového dílu Přes Příkop se stal bývalý úspěšný cyklista a aktuálně ředitel prestižních závodů Czech Tour a Závodu míru, Leopold König. Kudy vedla cesta do světové cyklistiky? Vždycky chtěl závodit na silnici nebo byly i jiné možnosti? Zeptali jsme se!

Probrali jsme jak začátky, tak i tajuplný konec kariéry. Kdy přišel první úspěch, který naznačil, že by se mohl probojovat do nejužší špičky? Co ho v mládí táhlo dopředu? Kdy se to láme z menších „punk“ závodů na ty velké elitní podniky? Fungují v cyklistice skauti? Kde konkrétně si ho vyhlédly zahraniční týmy? Co následuje po porušení týmové strategie? Proč se veřejně nevyjádřil k ukončení kariéry? Jak to bralo okolí, že odešel bez rozloučení?
 

Leo má jako ředitel na starosti organizaci nejprestižnějších silničních etapáků v ČR. Co na takové organizaci dá největší fušku? Kdo to platí? Týmy nebo organizátoři? Co odlišuje větší závody od Czech Tour? Jaký krok schází závodu, aby se probojoval o stupínek výše a byl ještě prestižnější? Co na závěr vzkázal lidem ze sportovního prostředí, kteří ukončili aktivní kariéru?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.