Kiteboard jsem nebrala závodně. Teď chci na olympiádu a pomoct ostatním – Kateřina Šalandová

Znáte novou olympijskou disciplínu kitesurfing? Pokud ne, nevadí, dnešní host podcastu Přes Příkop vám přiblíží nejen tento sport. Do studia k nám zavítala Kateřina Šalandová, kitesurfařka s ambicemi předvést se na olympiádě v Paříži, světoobčanka a také  sportovní psycholožka s neokoukanými metodami. Co je kitesurfing a jak se zrodila Katky vášeň? Jaké má disciplíny? Jaké jsou podmínky kvalifikace na olympijské hry?

Čeština, angličtina, němčina, holandština a mohli bychom pokračovat dále. Katka se díky svému nadšení pro studium a sport podívala po několika zemích světa. Jaké všechny jazyky umí? Jakou měla motivaci naučit se holandsky? Ve kterém jazyce mluví, když nemluví česky a může si vybrat? Je učení jazyků věc talentu nebo správné metody? Která země jí přirostla k srdci?

Nejenže je Katka sama nadšeným sportovcem, ale zároveň se také věnuje sportovní psychologii. Kde všude ji studovala? Jak vůbec vznikla myšlenku věnovat se psychologii? Na jakou techniku pro zbavení se problémů přišla v Kolumbii? O co v ní běží? Jak hledí na to, že v Česku se pomocí psychologie sportu řeší primárně problémy? A co její psychika – má instinkt vítězky?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.