Za olympijské zlato vděčím manželovi. Já chtěla skončit dřív – Kateřina Emmons

Střelbu má jak v rukou, tak v srdci. Přesto by nabídku stát se armádním sniperem odmítla. Do 97. dílu k nám zavítala olympijská vítězka a mistryně světa i Evropy ve sportovní střelbě, Kateřina Emmons. Jak se seznámila s manželem, díky kterému má jméno pro Čecha podezřelé? Čím ji pomohl manžel Matt, aby neukončila předčasně kariéru? Co byla její výhoda v závodech oproti konkurenci?

Kateřina je držitelkou olympijského rekordu ve střelbě ze vzduchovky, který už nikdy nikdo nepřekoná. Jakto? Co je vůbec sportovní střelba a jak malý terčík musíte trefit? Proč to Kateřina vnímá jako vytrvalostní sport? Stalo se jí někdy, že tělo a hlava provede něco, nad čím sama nemá kontrolu? Jak vypadá fyzická příprava? Je potřeba i spolupráce s psychologem? Kolik stojí špičkové zbraně? V čem je specifické oblečení?


Společně s manželem Mattem spolupracují s českou biatlonovou reprezentací. V čem přesně jí pomáhají? Jak moc je podobná sportovní střelba té biatlonové? Co Kateřinu v budoucnu čeká, schází jí něco?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.