Thaibox není pro bezmozky, jako policajt se neperu – Jakub Klauda

Dnešní host nás vezme zpět do světa bojových sportů. Ve studiu jsme přivítali Jakuba Klaudu, trojnásobného mistra Evropy v thajském boxu, známého též jako muaythai. Co je thaibox a jaké předpoklady jsou pro něj důležité? Jaká byla Jakubova cesta k tomuto sportu? Existoval nějaký konkrétní důvod, proč zvolil tak tvrdé prostředí?

Před zápasem každý bojovník provádí rituál Wai Khru, který je doprovázen hudbou. Jak to vzniklo a jak vypadá Kubův rituál? Jak dlouhý je samotný zápas? Může skončit knockoutem a stává se to někdy? Neláká Jakuba vrátit se do prostředí MMA po tom, co absolvoval pár zápasů v rámci Oktagon Underground? Jaké jsou rozdíly mezi MMA a thaiboxem? Klade důraz na kvalitní stravu vzhledem ke shazování kilogramů před každým zápasem? Kolik kilo se dá zhubnout během 24 hodin?

Na závěr jsme se také pobavili o nedávných Světových hrách či Jakubově civilním povolání. Jaké vzpomínky si odnáší z takzvané olympiády neolympijských sportů? Proč se rozhodl pracovat u policie? Uplatnil už někdy ve službě schopnosti z bojového umění?

Užijte si nový díl!

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.