Opustit systém a projet svět na kole. Bylo to 28 tisíc km zážitků – Furt Pryč

Za 16 měsíců projeli na gravel kolech nespočet zemí po celém světě, cestou našlapali přes 28 tisíc kilometrů a především získali obrovské množství zážitků. Teď jsou zpět doma a na nahrávání za námi dorazili Zdeněk Zeman a Iva Frühaufová, známí jako „Furt Pryč“, samozřejmě taky na kole. Kdy se vrátili ze svého více než ročního putování a jaký je návrat do reality? Chybí jim, že již nešlapou do pedálů každý den od rána do večera? 

Svou cestu pojali trochu punkově a hlavně lowcost, takže spali ve stanu a vařili na plynovém vařiči. Zažili nějaké nepříjemné probuzení? Jaký byl jejich hlavní motiv cestovat na kolech po celém světě? Co všechno bylo potřeba zařídit před odjezdem? Kolik vážila jejich kola po naložení veškeré bagáže? Jaké byly první dny na cestách? Objevily se nějaké problémy už na začátku? Berou to spíše jako sportovní nebo cestovatelský zážitek? Na kolik vyjde takové cestování?

Iva a Zdeněk za první rok dojeli přes Indii až na Srí Lanku. Měnil se nějak zážitek z cesty s tím, jak se vzdalovali Evropě? Měli někdy strach z lidí, které potkávali? Jaký byl největší průšvih a naopak největší highlight z cesty? Nastala u nich ponorka? V čem se změnili a co je čeká v nejbližších dnech?

Užijte si poslech a nezapomeňte nás sledovat na Instagramu.

Partner podcastu:

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.