ODM je zážitek na celý život. I děti mohou vyprodat stadiony – Filip Šuman

Kdo zažil, je nadšený, kdo nezažil, možná ani neví, že se taková akce koná. Olympiáda dětí a mládeže je každoročně jedna z největších sportovních akcí v ČR a má zásadní dopad na mládežnický sport. Jak se ze závodů dětí podařilo udělat akci s celospolečenským rozměrem, kterou v přímém přenosu vysílá Česká televize a vyprodává stadiony?

ODMkou za 19 let existence prošla spousta špičkových olympioniků jako jsou Ester Ledecká, Markéta Davidová nebo Pepa Dostál – je hlavním cílem akce vychovávat budoucí hvězdy, nebo jde hlavně o motivaci a životní zážitek, co si s sebou člověk nese, ať už se rozhodne pro sportovní nebo jinou kariéru? Kolik sportovců se účastní a jak náročná je každoroční organizace? Je Olympiáda dětí a mládeže unikátní projekt v ČR, nebo existuje něco podobného za hranicemi?

Kromě ODM jsme probrali i další akci, která nás čeká velmi brzo – Světové hry v americkém Birminghamu. O Světových hrách se říká, že je to olympiáda neolympijských sportů. Co všechno bude v červenci na programu? Jak velká bude česká výprava? Uvidíme někdy na olympiádě závodění s drony jako je tomu tady? 

Nalaďte nás na všech podcast platformách

Jsme na Spotify, Apple Podcasts i Google Podcasts.